Laulunopettaja Aino Aaltonen-Niinisalo, Musiikkipedagogi (AMK) ja HuKValmistuin laulunopettajaksi (Musiikkipedagogi AMK) v. 2007 Pirkanmaan ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmasta Seppo Ruohosen johdolla. Opettajan pedagogiset opinnot suoritin v. 2007 Tampereen ammatillisessa opettajakorkeakoulussa. Näiden opintojen lisäksi olen opiskellut laulua lukuisilla kesäkursseilla, mm. Krisztina Lakin, Outi Kähkösen ja Jorma Elorinteen opissa. AMK-opintoihini sisältyi lied-opetusta Ilmo Rannan ja Collin Hansenin johdolla pianisti Maiju Roineen kanssa. Rytmimusiikin tyylejä olen opiskellut Lauri Pulakan, Ville Laaksosen ja Elina Hautakosken johdolla. Keikkailen sekä klassisella lauluohjelmistolla että rytmimusiikin ohjelmistolla. Esiinnyn klassisen musiikin ohjelmistolla mm. Donum Dei -vanhanmusiikin yhtyeen kanssa. Rytmimusiikin puolen keikkaa teen yleensä laulu-piano -kokoonpanolla itseäni säestäen. Toimin myös laulaja-lauluntekijänä ja tyylilajini on ruotsinkielinen pop. Ohessa löytyy Vem kan segla förutan vind -kansanlaulusta tekemäni jazz-versio, itseni laulamana ja soittamana, klikkaa äänitiedostoa, niin voit kuunnella kappaleen. Kappale on nauhoitettu turkulaisella äänitysstudiolla nimeltä Valtone Oy.

Vem kan segla förutan vind
Jazz-versio. Sovittanut Aino Aaltonen-Niinisalo
Vem kan segla förutan vind 151214.mp3 (2.99MB)
Vem kan segla förutan vind
Jazz-versio. Sovittanut Aino Aaltonen-Niinisalo
Vem kan segla förutan vind 151214.mp3 (2.99MB)

Olen toiminut laulunopettajana Laulustudio Ääniaaltosessa vuodesta 2009. Vuosina 2010-2013 opetin sekä klassista laulua että rytmimusiikin tyylejä Ylä-Satakunnan musiikkiopistossa ja Petäjä-opistossa. Tätä ennen opetin laulua tamperelaisessa Sammon musiikkikoulussa vuosina 2006-2009 ja Ahjolan kansalaisopistossa kevätkaudella 2010.

Olen laulanut Savonlinnan oopperakuorossa kaudella 2007-2008 ja Tampereen Oopperan kuorossa vuosina 2006-2010. Marraskuussa 2014 esiinnyin Turun JSFest musiikkifestivaaleilla.

V. 2011 valmistuin myös Humanististen tieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta pääaineenani saksan kieli ja kulttuuri, sivuaineenani pohjoismaiset kielet.